Team – Logopediepraktijk Zwartewaterland

Logopediepraktijk Zwartewaterland

Header afbeelding

Contactgegevens

Inschrijving: 06-29975058

Locatie Zwolle: 06-36039274
Locatie Berkum-Zwolle: 06-34412436
Locatie Genemuiden: 06-43811123
Locatie Wilsum: 06-36039274
Locatie Zwartsluis: 038-3868060
Locatie Kampen: 06-44025909
Locatie 's-Heerenbroek: 06-36301378

Gespecialiseerde logopedie in omgeving Zwolle

Wij zijn gespecialiseerd in:

  • Dyslexie
  • Lees- en spellingsproblematiek
  • Sensorische integratie

Lees verder

Logopedie in Zwolle

Om uw logopedische vaardigheden te verbeteren blijven we graag dicht bij u. We hebben daarom kosten noch moeite gespaard bij de uitbouw van een breed netwerk van professionele logopedisten, werkzaam in verschillende sectoren en regio’s. Lees verder

Team

06-29975058 of klik hier voor website-aanmeldingen.

De logopedisten die met plezier uw behandeling vormgeven, zijn:

Sandra van der Vorm

Hallo, ik ben Sandra van der Vorm, all-round logopediste met 16 jaar werkervaring in de vrije vestiging; geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici. Ik ontvang  ook mensen uit andere delen van het land zoals Groningen Utrecht en Hilversum.

Het werken met kinderen met spraak-taalontwikkelingsstoornissen en -achterstanden gaat bijzonder goed. Cliënten uit Almere en Lelystad werden op dringend verzoek van de ouders door mij begeleid in hun ontwikkeling.

Ik werk al jaren logopedisch, rekening houdend met de sensorische verwerking van het kind, hiervoor rondde ik de opleiding af tot Sensorisch Integratief Therapeut.Kinderen met het syndroom van Down of een verstandelijke beperking zijn lange tijd in samenwerking met het locale reguliere onderwijs door mij begeleid.

Ik verdiep mij ook in lees- en schrijfstoornissen, studeerde op universitair niveau Sanskriet en ben geaccrediteerd Trainer Totale Communicatie internationaal. In en rondom Bethlehem geef ik leiding aan het communicatietraject in scholen.
Daarbij begeleid ik leerkrachten, ouders en cliënten in spraak- en taalgroepen. Om de spraak-taal ontwikkeling te plaatsen in de totale ontwikkeling van de mens deed ik verscheidene zijstudies op het gebied van bewegingsleer en geneeskunde.

Ik ben voor u bereikbaar op telnr 06-27070087


Evelien Witteveen

Ik ben Evelien Witteveen en werkzaam als allround logopedist. Mijn werkervaring deed ik volledig op in een vrije vestiging. Ik heb gestudeerd aan de Christelijke Hogeschool Windesheim en ik heb hier in 2007 mijn diploma ‘Logopedie’ behaald. Mijn stages hebben plaatsgevonden in een vrije vestiging en in een verpleeghuis. Mijn afstudeerperiode stond in het teken van ‘Oro-myofunctionele therapie’ (mondtrainingen).

Na mijn studie heb ik de cursus ‘Oro-myofunctionele therapie’ gevolgd en heb ik me met veel enthousiasme verder in dit onderwerp gespecialiseerd. Daarnaast ben ik verbonden aan het Mondgewoontencentrum Nederland. (Voor informatie klik hier).

Inmiddels heb ik ervaring opgebouwd in het werken met verschillende doelgroepen. Tot nu toe heb ik veel gewerkt met kinderen met taal- en spraakproblemen, kinderen met lees- en schrijfproblemen, kinderen die stotteren, kinderen en volwassenen met stemproblemen, volwassenen met hyperventilatie en uiteraard met kinderen en volwassenen met klachten op het gebied van de functionele mondzorg.

Het is voor mij belangrijk dat kinderen en volwassenen met plezier naar logopedie komen. Samen wordt gezocht naar de mogelijkheden die er voor ieder mens zijn en hoe deze het beste benut kunnen worden. Het is leuk om te ontdekken, te leren en te groeien!


Jacoline Hoefnagel
Ik ben all-round logopediste. In 2010 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Daarna ben ik aan de slag gegaan als logopedist in het (speciaal)basisonderwijs. Momenteel werkt ik in de vrije vestiging.

Met veel plezier geef ik ook adviezen in het ziekenhuis. Het omgaan met kinderen vind ik boeiend. Hun spontaniteit, gezelligheid en stuurbaarheid maken mij enthousiast. Tegelijk vind ik de combinatie van verschillende doelgroepen en stoornissen erg uitdagend.

Gedurende de opleiding Logopedie heb ik de minor ‘Omgaan met dyslexie als antwoord op diversiteit’ gevolgd. In mijn afstudeerproject onderzocht ik het type en frequentie normale niet-vloeiendheden bij adolescenten. Dit afstudeerproject is genomineerd voor de Bachelor Logopedieprijs 2009. Mijn hart ligt in de afwisseling en zelfstandigheid van het werken met mensen die een logopedische hulpvraag hebben.

Ik ben op de vrijdag werkzaam in Zwolle-Berkum.


Gölin Doorneweerd-Swijnenburg

Ik ben Gölin Doorneweerd-Swijnenburg en heb mijn diploma in 2009 behaald aan de Hogeschool van Rotterdam. Ik ben sinds juli 2011 werkzaam voor logopediepraktijk Zwartewaterland. Voordat ik hier kwam werken, heb ik in de vrije vestiging als all-round logopedist gewerkt in Alphen aan den Rijn, Vleuten en Utrecht Terwijde.

Inmiddels heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van lees- en spellingsproblematiek & dyslexie en OMFT en heb ik, naast bovengenoemde, ervaring opgebouwd in het behandelen van kinderen met spraak- taalproblemen, kinderen en jongvolwassenen die stotteren, kinderen en volwassenen met stemproblemen en kinderen met afwijkend mondgedrag.

Wat het werk zo leuk maakt, is de puurheid van de kinderen en het gegeven dat ieder kind weer anders is. Elk kind heeft zijn eigen mogelijkheden, dus zijn eigen behandelingsvorm. Dat maakt dat elke werkdag anders is.

Ik werk op maandag op de locatie Genemuiden (PMCJ) en vrijdag op de locatie in Kampen.


Hallo, ik ben Mariska van Rossum, all-round logopediste, afgestudeerd aan Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Kwaliteit van zorg is belangrijk voor mij. Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en school voortdurend bij.

Ik vind het werken met kinderen en volwassenen heel leuk. Mijn eerdere werkveldervaringen vonden dan ook plaats in het speciaal voortgezet onderwijs en op een speciaal kinderdagcentrum. Mijn afstudeerperiode stond in het teken van woordenschat- en taalonderwijs.

Mijn huidige werklocaties zijn met name gevestigd in basisscholen van zowel regulier als speciaal onderwijs.

Verdiepingen in het vak deed ik op gebied van mondgewoonten en articulatorische stoornissen door scholingen te volgen in:

  • OMFT (oromyofunctionele therapie)
  • Fonologie; onderzoek en behandeling

Dit jaar ga ik me richten op scholing in autisme en vertel-/uitdrukkingsvaardigheden.

Ik richt me in de praktijk veelal op de ontwikkeling van spraak en taal , lees- en schrijfproblematiek, stem-/ademhalingsproblemen en mondgewoonten.

Ik  vertrouw erop nog  heel lang bij Logopediepraktijk Zwartewaterland te werken en me binnen deze heerlijke praktijk te ontwikkelen.

In samenwerkingen sta ik open voor suggesties voor verdiepingsgebieden/ verzoeken tot het uitbreiden van mijn expertise. Aansluiten bij de locale wensen en behoeften van zorg en onderwijs heeft mijn volste aandacht.

Naast het werken met kinderen heb ik ook veel ervaring opgedaan met het behandelen van ouderen. Ook heb ik ervaring opgedaan op gebied van Parkinson en afasie. Al met al is het de uitdaging en diversiteit van dit beroep dat elke dag zo fantastisch maakt. Iedereen is uniek en verdient een behandeling die passend is.

Ik ben te bereiken op telefoonnummer: 06-43811123